Home
Facebook Twitter

Expeditie Morgenland, een muziektheaterbeleving

Muziektheater, opera, operette, musical. Het lijkt voor sommigen een kunstvorm die ver van ons afstaat en die hooguit 1 of 2 keer per jaar bezocht wordt,  voor veel geld.

Wat de productie Morgenland zo uniek maakt is dat het hier echt gaat om een community-art project. Met grote betrokkenheid van de Flevolandse gemeenschap, een beleving voor iedereen die betrokken wil zijn.

Iedereen, van mensen met een passie voor theater, tot de nieuwsgierige, onervaren deelnemer, krijgt een kans om muziektheater te beleven van binnenuit. Iedereen die dat graag wil, mag meedoen en krijgt een aandeel uitgaande van zijn of haar kwaliteiten.  Alle kunstvormen zijn vertegenwoordigd; Muziek, theater, dans, beeldende kunst, literatuur. En omdat ook Morgenland mee gaat met de tijd zullen ook de moderne media en technologie een actieve rol spelen in de voorstelling.

Het professionele artistiek team heeft als primaire doel iedere deelnemer te laten groeien, vanuit zijn of haar vertrekpunt naar een stapje hoger, of een stapje meer. Een ontdekkingsreis naar jouw eigen persoonlijke, unieke kwaliteiten. Bovendien is het dus, zoals ik daarnet al schreef, een unieke kans om zo een grote productie eens mee te maken vanaf de “achterkant”

Wat komt er allemaal bij kijken, bij zo’n groots spektakel in een grote zaal? Hoeveel mensen zijn er nodig om dit op de planken te zetten? Welke activiteiten spelen er op de voor-en op de achtergrond? Wat heeft er allemaal al plaatsgevonden voordat tijdens de première het doek op gaat? Meedoen aan Morgenland betekent dat je nooit meer achteloos naar een voorstelling kunt kijken op het toneel zonder besef te hebben van wat daar ongeveer aan vooraf moet zijn gegaan.

Meewerken aan Morgenland verbind, is gezellig, daagt uit, draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling en groei en bovendien zijn we samen bezig om iets moois op de planken te zetten in een professionele setting.

Morgenland is geen “hobby”. Het is een expeditie, waar alle expeditieleden van zullen leren en groeien.

Ella Kwakkestein, regisseur
 
© 2021 Musical Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat