Home
Facebook Twitter

Het Verhaal


Achtergrond:

Het wil niet vlotten met een verenigd Europa; de financiële crisis legt het bedrijfsleven lam, banken weigeren krediet, de politiek blijft het antwoord schuldig en burgers houden angstvallig de vinger op de knip. Europa zit op slot.
Van Kruinen BV, een prominent Flevolands afvalverwerker en energieleverancier met ambitie, ondervindt veel hinder van de crisis. Het bedrijf, dat duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan, heeft een procedé ontwikkeld, dat de CO2 uitstoot op spectaculaire wijze beïnvloedt.
Er is geld nodig om het procedé door te ontwikkelen en Flevoland als mondiale hoofdleverancier van groene energie op de kaart te zetten. De banken weigeren krediet, waarna het bedrijf in zee gaat met het Private Equity Fonds Vikkerin Invest.

Intrige:
Morgenland is het verhaal van Gies van Kruinen en zijn kinderen Mark en Annabeth.
De vondst van een Vikingschat in de buurt van Biddinghuizen, verandert hun leven radicaal en zet een proces in werking dat leidt tot een mogelijke ondergang van het bedrijf.
Morgenland is ook het verhaal van Thorwald van de Capelle, directeur van Vikkerin Invest en oud studiegenoot van Gies van kruinen. Thorwald wordt voortgedreven door de blinde ambitie macht te verwerven, van Kruinen in te palmen en door te dringen in de raadselen van de oud Germaanse godenwereld.
Gaandeweg wordt duidelijk dat Gies een verleden heeft waarmee Thorwald hem chanteert. Tegenspeelster van Thorwald is de raadselachtige Bente Pedersen, studente journalistiek, geliefde van Mark, Occupy sympathisant en pion in een schaakspel ,waarvan de uitkomst tot aan het slot onzeker blijft. Morgenland is een verhaal van list en bedrog, maar ook van hoop, liefde en opofferingsgezindheid.

 

© 2024 Musical Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat