Home
Facebook Twitter

Archipel aanwezig bij Koningin

Archipel aanwezig bij Koningin Biddinghuizen - 16 september 2005.  Op 27 september bezoekt Koningin Beatrix de provincie Flevoland. Dit in het kader van haar 25-jarig jubileum. Het hele programma heeft als thema "jong en oud’ meegekregen. Zij volgt deze dag een heel programma waarbij iedere gemeente uit Flevoland zich naar eigen invulling mag presenteren.

Voor de gemeente Dronten presenteert de Stichting Millennium Musical uit Biddinghuizen zich. Zij zullen een klein stuk uit de musicalvoorstelling "De Archipel" opvoeren.

Programma
Het programma start om 13.00 uur als de Commissaris van de Koningin, de heer Jager en burgemeester Leeuwe van Lelystad de Koningin ontvangen in Lelystad-Haven.
Om 14.50 uur komt de Koningin aan in de Bataviahaven. Als zij op de kade stapt wordt zij verwelkomd door ongeveer 800 kinderen uit de hele provincie die speciaal voor de Koningin een lied hebben ingestudeerd.

Nadat zij het Nieuwland Erfgoedcentrum heeft bezocht gaat zij naar het plein voor het Erfgoedcentrum waar de presentatie van de Flevolandse gemeenten plaatsvindt. Vanaf 14.00 uur start het programma op het plein. De Koningin bezoekt het plein vanaf 15.30 uur.

Presentatie Dronten
Rond 15.45 uur is het de beurt aan de gemeente Dronten. De heren Leeghwater en Lely (leden van Stichting Millennium Musical) nemen de Koningin mee in de ontstaansgeschiedenis van Flevoland. Daarin komen zij terug op het thema binding. In de vorm van een lied verhalen zij hoe ze ooit de dijken hebben gemaakt. Vervolgens wordt er door deze musicalgroep een ware lofzang over Flevoland gezongen. Deze korte voorstelling is het onderdeel "watermensen" uit de musical Archipel.

Aviodrome
Het bezoek wordt om 16.35 uur afgesloten op het Themapark Aviodrome op de luchthaven Lelystad. Bestuurders en inwoners van Flevoland die aan het programma hebben bijgedragen zijn uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Voor een compleet programma kunt u terecht op de website www.dronten.nl.

Bron: Gemeente Dronten

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2021 Musical Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat