Home
Facebook Twitter

Archipel: een musical over Flevoland

Archipel: een musical over Flevoland Biddinghuizen - 3 maart 2005.  Dinsdag 8 maart gaat in de Meerpaal de musical Archipel in première, een gebeurtenis waar 200 vrijwilligers meer dan 22.000 uren in gestopt hebben.

Een mega vrijwilligersproject
dus, onder leiding van het productieteam van de Stichting Musical Biddinghuizen.

Onderwerp
Het is een musical over en door Flevolanders, met een actueel onderwerp : de toekomst van onze polder. Onlangs werd bekend dat er vergaande plannen bestaan een gedeelte van de Wieringermeerpolder weer terug te geven aan de zee t.b.v. de recreatie. En ook de discussie over het aanleggen van randmeren rond de N.O.P. sluiten naadloos aan bij het musicalthema.

Toekomst
Onder druk van nieuwe inzichten in de wijze waarop het wereldklimaat verandert, de veranderde kijk op onze omgang met het water en de daaruit voortvloeiende noodzaak een lange termijnvisie te ontwikkelen op de toekomst van de lage landen aan de zee, besluit ( in de musical ) de regering, daarin geadviseerd door een platform “ de Windroos “ ingrijpende maatregelingen te treffen t.a.v. de poldertoekomst.


Beelden van de try-out van afgelopen zaterdag

Worsteling
Wij maken kennis met Tonke en zijn vrienden van “WKUB “ ( Wij Komen Uit Biddinghuizen , op z’n Engels uitgesproken Wake Up ) allen groot gebracht in pioniersgezinnen in Dronten / Swifterbant en Biddinghuizen. We volgen hun worsteling om al dan niet in het reine te komen met dit voorgenomen regeringsbesluit.

Liefde
Parallel aan de hoofdlijn van de musical ontwikkelt zich een dramatische liefdesgeschiedenis die ook alles met het thema te maken heeft. Archipel staat stil bij de unieke geschiedenis van Flevoland, samen met o.a. Lely en Leeghwater de grondleggers van de polder. Ernst en humor wisselen elkaar af in dit sprankelend stuk muziektheater, met een live band en een ( bijna ) professionele dansgroep.

6x uitverkocht
Maar liefst 6x wordt de musical opgevoerd en alle voorstellingen waren in record tempo uitverkocht, er is een prachtig programmaboekje samengesteld en de bedoeling is dat er ook een heel goede DVD-uitvoering komt.

Kijk voor alle overige informatie op de Archipel-website via onderstaande link.

Productieteam Musical Archipel

Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2021 Musical Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat