Home
Facebook Twitter

Gelukzoekers actief in Biddinghuizen

Gelukzoekers actief in Biddinghuizen Biddinghuizen - 10 september 2012.  Dit weekend zag de redactie van BHZ-net wat vreemde taferelen bij het braakliggende terrein aan De Voor in Biddinghuizen. Nieuwsgierig als de redactie is bleek na navraag bij de aanwezige personen op het afgezette terrein dat ze iets bijzonders hadden gevonden in de kleigrond. Maar ze wilden hier niet veel over zeggen, alleen dat het zeer bijzonder en van grote waarde is.



Eén persoon was bezig met een metaaldetector die regelmatig een hard piepend geluid liet horen. Op aanwijzingen van een archeologe en een wichelroedeloper uit Oldenzaal werd er nauwkeurig gemeten en voorzichtig gegraven.



Helaas was niet goed zichtbaar wat er gevonden werd. Duidelijk was wel dat het ook om oude munten ging. Van alle voorwerpen werden foto’s gemaakt, voordat ze in een grijze koffer werden gelegd..



Rond 11.00 uur kwam een medewerkster van Oost Flevoland Woondiensten informeren wat al die mensen daar op hun terrein aan het doen waren. Zij legde uit dat dit terrein geen openbaar gebied is en er zonder toestemming van de OFW beslist niet gegraven mag worden.



Zij verbood dan ook om verder te graven en verzocht iedereen het perceel te verlaten. Na flink protest stopten de gelukszoekers en werd er afgesproken om eerst toestemming bij OFW aan te vragen om volgende week donderdagavond 13 september verder te mogen zoeken.



Het hele terrein is nu afgezet met linten in afwachting van deze goedkeuring.





Bron: BHZNet.nl
<< Terug naar overzicht
© 2021 Musical Biddinghuizen - Realisatie: Sybit | Software op Maat

Realisatie: Sybit - Software op Maat